İş Kazaları En Çok Hangi Sektörde? -2023
İş Kazaları En Çok Hangi Sektörde İş kazaları talihsiz bir gerçektir ve yaygınlıkları sektörlere göre değişmektedir. Avrupa Mesleki Güvenlik ve Sağlık Ajansı’na (EU-OSHA) göre inşaat, Avrupa’da en fazla iş kazasının yaşandığı sektör olup, bunu imalat ve nakliye ve depolama takip etmektedir. Bu, bu sektörlerde faaliyet gösteren işverenlerin, çalışanlarını zarardan korumak için sağlık ve güvenlik önlemleri söz konusu olduğunda özellikle dikkatli olmaları gerektiği anlamına gelir.
2018’de EU-OSHA, Avrupa genelinde 1,9 milyon kişinin iş kazası geçirdiğini ve bunların %11’inin yalnızca inşaatta meydana geldiğini bildirdi. Bunu %8 ile imalat, %6 ile tarım ve ormancılık ve %5 ile nakliye ve depolama izledi. İşverenler, kendilerini bu istatistiğe eklememek için tüm personel için güvenli bir çalışma ortamı sağladıklarından emin olmak için adımlar atmalıdır.
En Riskli Sektör-Tarım
İş Kazaları En Çok Hangi Sektörde diye araştırıldığında Tarım, iş kazaları açısından en riskli sektör olarak kabul edilmektedir. Çalışma İstatistikleri Bürosu’na göre, tarımsal mesleklerde çalışan işçilerin iş başında yaralanma veya hastalığa yakalanma olasılığı, diğer tüm sektörlerin toplamına kıyasla beş kattan fazladır. Bu risk, aşırı sıcaklıklar, toz ve polen ve tehlikeli makineler gibi tehlikeli koşullara maruz kalabilen tarım işçileri için özellikle şiddetlidir.
Ayrıca, Ulusal Mesleki Güvenlik ve Sağlık Enstitüsü istatistikleri, 2016’da işle ilgili tüm ölümlerin yüzde 21’inin tarıma bağlı ölümlerden kaynaklandığını gösteriyor. yüzde). Başlıca ölüm nedenleri arasında traktörün devrilmesi, yüksekten ölümcül düşmeler, nesnelerin veya makinelerin çarpması ve elektrik çarpması sayılabilir.
Üretim Sektörü
İş Kazaları En Çok Hangi Sektörde diye sorulduğunda on raporlar, üretim sektöründe meydana gelen iş kazalarının sayısında endişe verici bir artış olduğunu ortaya koydu. Son beş yılda bu olaylarda tutarlı bir artış oldu ve bu eğilim yakın zamanda herhangi bir yavaşlama belirtisi göstermiyor.
Üretim sektörü, tüketiciler için mal ve hizmet üretmekten sorumlu imalat, madencilik, inşaat ve diğer ilgili endüstrileri içerir. Ne yazık ki, bu sektörlerdeki işçiler genellikle tehlikeli çalışma koşulları veya uygun güvenlik eğitiminin olmaması nedeniyle yaralanma riski altındadır. Fiziksel yaralanmalara ek olarak, tehlikeli ortamlara uzun süre maruz kalmak, kaygı ve depresyon gibi zihinsel sağlık sorunlarına da neden olabilir.
İşverenlerin operasyonlarında iş yeri kazalarının meydana gelmesini önlemek için adımlar atması önemlidir. Bu, uygun koruyucu ekipman sağlamak ve çalışanlarla düzenli güvenlik eğitimi oturumları düzenlemek gibi güvenlik protokollerinin uygulanması anlamına gelir.